Sitemap
   

Befæstelser i anlægget


Mange muligheder med belægninger, terrasser og indkørsler

Betonbrosten kan kombineres med mange forskellige andre materialer og på den måde får haven sit helt eget præg. Fx giver en hævet terrasse med en mur af palisadestolper en flot overgang til resten af haven. Kombinationen af betonsten og natursten er også flot. En mur af kampesten op til en terrasse af betonbrosten eller en trappe med brosten i forbindelse med en sti af fortorvsfliser med bånd af chaussesten er flot i anlægget. Hvis der kun ønskes betonbrosten er det flot at afslutte med et rulleskift, specielt når der laves bløde linier. Betonbrosten fås i forskellige farver, størrelser og styrke, alt efter behov og ønske.

 

Hegn og afgrænsninger

Alt efter smag og behov er der mange måder at afgrænse haven og andre ting på. Hegn kan opsættes året rundt, bare jorden er frostfri. Herunder ses et raftehegn med vandrette stave. Holdbarheden er ca 20 år. En anden populær afgrænsning er hæk, der plantes barrods efterår og forår, og i potter hele året. Vedligeholdelsen ved en hæk er lidt større, da den skal klippes to gange om året for at få en flot hæk. På billedet ses en regnvandsbeholder, der er skjult bag en hæk til den ene side. Pileflet kan også bruges til afgrænsning af områder i haven. Nedenunder er affaldsbeholderen delvist skjult på denne måde.

 

Trapper og mure

Hvis der er niveauforskelle i haven, kan det være flot at lave mure til terrasser og bede. Dette kan gøres bedst i materialer der passer til anlægget. Herunder er en mure i palisadestolper og i natursten, men også betonsten m.m. kan anvendes.

Ønskes forskellige rum i haven kan haven opdeles med højbede, der laves som mure.

Trapper laves i forbindelse med niveauspring, og det er vigtigt at trappen passer til resten af området.